Виробництво паперу з какао

Британська компанія James Cropper зробила прорив у виробництві eco-паперу - почала використовувати в якості сировини шкаралупу какао бобів.

Шкаралупа для виробництва береться на підприємствах харчової промисловості, на яких щорічно, після обробки какао-бобів, накопичується близько 3,5 мільйона тон бобовогої лушпиння. Її було вирішено використовувати для створення обгорткового паперу як мінімум, для шоколадної продукції.

 

Після отримання чистих какао бобів залишається (в середньому) в десять разів більше відходів. Тому сировини для створення пакувального паперу предостатньо.

Переробка лушпиння на виході дає небілену целюлозу, яка містить близько 10% шкаралупи від какао бобів. Виріб натурального вохристо-коричневого кольору і не потребує додаткового фарбування. Що дає можливість уникнути застосування хімікатів.

Розробляючи свою технологію, компанія James Cropper дбала про охорону природи. Саме ця місія стоїть у неї на першому місці. Розробка заслужила нагороду на фестивалі Pro Carton ECMA Awards в Європі.

Компанія АКцентр також піклується про збереження природи, тому регулярно проводить тематичні конкурси та акції. Одна з них - обмін макулатури на зошити.


  • Україна, м.Вінниця, вул. Немирівське шосе, 6
  • +38 (097) 041-18-11, +38 (063) 180-85-40
  • support@akcenter.com.ua
Ми в соціальних мережах
  • vk
  • ok
© 2008-2016 Інтернет-магазин «АКцентр»
Всі права захищені.
Приймаємо до оплати:
Ми в соціальних мережах
  • vk
  • ok
Вгору